На Правниот факултет при УГД се одржа уште една од серијалот работилници во рамките на проектот „Превенција од дискриминација и постапување во случаи на криминал од омраза и говор на омраза“, кој Правниот факултет под менторство на доц. д-р Ана Никодиновска-Крстевска го спроведува во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје.

Во работилницата насловена „Слобода на изразување“, презентација на тема „Слобода на изразување во медиумите и нејзина злоупотреба и предизвикување говор на омраза“ имаше Тони Михаилов, новинар во Универзитетското радио „УГД ФМ“, а преку скајп вклучување се обрати и главниот уредник на „УГД ФМ“, Игор Стојанов, кој е во студиска посета на САД, и направи споредба на слободата на говор во САД и во Европа, односно Македонија. Свој активен дел имаа и студентите на новинарство, кои презентираа свои анализи и прилози на темата - студентките од прва година Симона и Ивана со аудиоприлог и Power point презентација, Бојана Трајчева од четврта година со анализа за говорот на омраза кон жените и нивното активно учество во општествениот живот, а студентите на новинарство од наставниот центар на УГД во Скопје со анализа на серијата „Фамилијата Марковски“. Во склоп на настанот се вклучија и студентите на Ликовната академија при УГД, кои под менторство на доц. м-р Јана Јакимовска подготвија изложба на постери на тема „Цензура“.

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.