Студентите од трета година на Правeн факултет при УГД, во рамките на предметната програма Финансово право под раководство на доцент д-р Кристина Мишева, беа во посета на Македонска берза на хартии од вредност.

Студентите имаа едукативна презентација за начинот на работење на Берзата, имаа можност да следат и реално тргување со хартии од вредност на официјалниот и реалниот пазар, при што им беа презентирани новитетите и актуелностите  на оваа институција (вмрежување со регионални берзи, виртуелна берза, СЕИ-нет). Во рамките на оваа посета, од страна на овластено лице од Комисијата за хартии од вредност, на студентите им беа презентирани функциите, овластувањата и начинот на работење на Комисијата согласно со законската регулатива и нивната досегашна пракса.

 

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.