Денес на Правниот факултет при УГД, полковникот Антонио Бароне одржа предавање на тема „Што е НАТО“.

  • Во рамките на денешното предавање полковникот ќе ни објасни што претставува НАТО. Тоа е начин да ги приближиме студентите со основите на НАТО, која е основата, кои се функциите, проширувањата и така натаму. Целта е да имаме појасна слика за НАТО и за интеграциите на НАТО. Денес господинот Бароне ќе ни ги опише општите карактеристики на НАТО. Ќе ги објасни и преклопувањата на надлежностите на НАТО и ЕУ и ќе ја долови улогата на НАТО во моментот и улогата на НАТО во иднина - истакна проф. д-р Ана Никодиновска-Крстевска од Правниот факултет при УГД.

Главните прашања на студентите и на присутните се однесуваа на Македонија - кога би можела да се интегрира во НАТО и решавањето на спорот со Грција. Настанот се одржа во свечената сала на Правниот факултет.

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.