Студентите од насоката Новинарство и односи со јавноста од Катедрата за новинарство на Правниот факултет при УГД го подготвија најновиот број на весникот „Студентско ехо“.

Ова списание излегува три пати во текот на една студиска година, а во 18. број се поместени содржини кои опфаќаат дел од активностите и настаните кои се случуваат на УГД, но и теми кои од поинаков аспект се интересни за студентите и за младите. Така, студентите по новинарство известуваат за предавањето за борбата против корупција кое го одржа амбасадорот на САД во Македонија, Џес Бејли, како и за Симпозиумот за традиционална кинеска медицина. Од останатите теми, се издвојуваат оние за пасивноста кај студентите како бумеранг за образовните реформи, улогата на граѓанското општество во демократизацијата на македонското општество и библиотеки без книги.

Студентски весник „Студентско ехо“ 

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.