Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип го објави Повикот за доставување на трудови за петтиот број на списанието „Student’s Social Science Journal“, наменето за студентите запишани на прв, втор и трет циклус студии.

Списанието е од областа на правните, политичките и социолошките науки и во него може да се објавуваат стручни и научни трудови. Во списанието може да се објавуваат трудови на македонски, англиски, руски, српски, хрватски и на италијански јазик. Списанието има меѓународен уредувачки одбор и е отворено и за странски студенти. Списанието се објавува два пати годишно, во април и во октомври. Првиот број на списанието може да се најде на http://js.ugd.edu.mk/index.php/sssj.  

Во продолжение можете да го најдете Повикот и потребните документи за аплицирање на англиски и на македонски јазик.

Повик за трудови (.pdf)

call for papers SSSJ 2017 (.pdf)

INSTRUCTIONS FOR AUTHORS SSSJ (.pdf)

упатство за изработка на трудови во Students social science journal 2017 (.pdf)

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.