Теодора Новеска, студент по новинарство, е победник на осмата Ораторска вечер на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип. Теодора имаше говор за проблемите во македонското здравство.

Таа во својот говор ги истакна проблемите на родилките во Македонија и условите во македонските болници. Првото место ѝ донесе награда од 12 000 денари, пакет книги во издание на УГД и можност за настап на ораторски натпревар на државно ниво, па потоа и на меѓународно ниво.

Второто место му припадна на Лазар Тасев, кој имаше говор за проблемот со неказнивоста во Македонија и нивото на казните за различни видови на криминал и корупција во Македонија.

Третото место ѝ припадна на Љупка Трајкова, која имаше говор за омразата, лицемерието и неправдата кај луѓето во општеството.

Ораторската вечер беше пренесувана во живо на Фејсбук, а може да се најде на следниов линк https://www.facebook.com/UGDFM/videos/1942114132496682/.

Видео

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.