На 8 мај (вторник), со почеток во 12 часот, во свечената сала на Правен факултет ќе се одбележи Денот на Европа. 

Настанот ќе биде проследен со промоција на книги во издание на Правен факултет, промоција на резултати од истражување на студентите на Правен факултет на тема „Евроатлантските интеграции на Република Македонија и спорот со името“, под менторство на вон. проф. д-р Страшко Стојановски и доц. д-р Андон Мајхошев, изложба на плакати на тема „Миграции“ на студентите на Ликовна академија под менторство на вон. проф. д-р Јана Јакимовска и концерт на студентите од Одделот за џез студии на Музичката академија под раководство на проф. д-р Антонијо Китановски. 

Ве покануваме да учествувате. 

Правен факултет, 

УГД - Штип 

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.