Правниот факултет трета година по ред организира денови на симулирано судење на УГД, при што студените имаат можност да се натпреваруваат во симулирани судења, а воедно да практицираат во судницата за симулирани судења која се наоѓа на Правниот факултет.  

  • И оваа година ќе имаме можност да ги удостоиме студентите од петте правни факултети во Република Македонија. Како и претходните две години и оваа година студентите ќе имаат можност по распределбата на предметите заедно со нивните ментори да ги симулирааат предметите, односно да се подготват. Денес е првиот настан, а ќе следуваат уште три други настани. На крајот на оваа година ќе се одржи финалето на кое очекуваме врз основа на стекнатите знаења студентите да можат да ги покажат најдобрите можности. Оваа година за разлика од претходните години овој проект е помогнат од Амбасадата на САД во Македонија за што изразуваме огромна благодарност, а нивниот правен советник исто така ќе одржи едно предавање кое се однесува на сите главни аспекти на кривичната постапк-, изјави професорот Лазар Нанев од Правниот факултет при УГД.

Студентите од правните факултети, исто така, изразија големо задоволство што се дел од еден ваков голем проект и уверуваат дека ова многу им значи во насока на размена на знаења и вештини за кривичната постапка.

 

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.