По повод Европскиот ден за граѓанска правда, 25 октомври, ден за унапредување на јавното разбирање на судскиот систем, студентите на Правниот факултет го посетија Апелациониот суд во Штип.

Целта на посетата и на одбележувањето на овој ден е да се овозможи понепосредно запознавање на студентите и пошироката јавност со нивните основни права преку отворени информативни сесии од страна на судиите и судските службеници.

На студентите им беше овозможено разгледување на судот, како и анализа на темите кои ги проучуваат теоретски од практичен аспект. Тие се запознаа подробно со функционирањето на судскиот систем, работата на судиите и соработниците, со надежи за приклучување кон носителите на судската власт во иднина

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.