Студентите од трета година на Правниот факултет при УГД во рамките на предметната програма на курсот Финансово право, под раководство на доцент д-р Кристина Мишева, беа во посета на Македонската берза на хартии од вредност на Р Македонија.

Студентите имаа едукативна презентација за начинот на работењето на Берзата во Р Македонија од страна на вториот извршен директор на Македонска берза, Евита Иванова, а воедно имаа и ретка можност да следат реално тргување со хартии од вредност на официјалниот и реалниот пазар и им беа презентирани новитетите и актуелностите  на оваа институција (вмрежување со регионални берзи, виртуелна берза, СЕИ-нет).

 

Исто така, во рамките на посетата на Берзата, од страна на овластено лице Лујза Томовска од Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија, на студентите им беа презентирани функциите, овластувањата и начинот на работењето на Комисијата согласно со законската регулатива.

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.