По повод Денот на победата над фашизмот и Денот на Европа (9 мај), на Американ колеџот во Скопје, во организација на Европското движење на РМ, се одржа традиционалниот меѓууниверзитетски Државен натпревар по ораторство на тема „Студентска порака до Европа“.

Студентката на Правен факултет Елена Орцева го освои првото место во натпреварувачкиот дел од манифестацијата. На настанот учествуваа студенти од скоро сите државни и приватни високообразовни институции. По свеченото доделување на наградата од страна на стручната жири-комисија, вечерва студентката на УГД Елена Орцева ќе говори и на завршната церемонија по повод Денот на Европа, на која ќе присуствува и амбасадорот на ЕУ во Македонија, Самуел Жбогар.

Ова е трет пат во досегашната историја студент на Правен факултет при УГД да победи на овој престижен натпревар по јавно говорење. Студентите кои настапија на студентската дебата и ораторскиот натпревар беа менторирани од страна на доц. д-р Димитар Апасиев од Катедрата за граѓанско право на Правен факултет во Штип.

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.