Студентите од Правен факултет викендов, 3-5 мај, учествуваа на вториот „Pre Moot Court“ натпревар за познавање на постапката пред Европскиот суд за човекови права, организиран од Правниот факултет во Ниш.

Тимот „A Fortiori" беше составен од апликанти - Сања Саздова (IV година), Кристијан Јованов (IV година) и Вероника Газепова (IV година) и респонденти или претставници на државата - Давид Митровиќ (IV година), Зорица Јакимовска (IV година) и Елена Трајковска (постдипломски студии). Студентите беа предводени од двата академски „mоotcourt“ тренери доцент д-р Дејан Маролов и доцент д-р Елена Максимова. На натпреварот учествуваа неколку тимови од правни факултети на Балканот. Покрај одличното искуство и стекнатото знаење, екипата на респондентите се здоби и со посебно признание за најдобар успех. Овој натпревар беше од подготвителен карактер. Тимот во ист состав ќе се натпреварува на овогодишниот „FUTURA Moot Court“ натпревар организиран од Civil Right Defenders на доделен хипотетички случај. Им честитаме за извонредните квалитети и познавања покажани на овие подготвителни мечеви и им посакуваме многу успех во она што им престои.

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.