На 16 декември 2019 г., од 10.30 часот, во судницата на Правниот факултет, Европското здружение на студентите по право во Република Северна Македонија (ЕЛСА) во соработка со Центарот за социјални иновации БЛИНК 42-21 организира еднодневен настан за студенти и млади луѓе на тема „Корупцијата и културата на коруптивното однесување во државата“.

Настанот има едукативен карактер со иновативен пристап преку употреба на симулациска игра.

Предавачи се проф. д-р Елеонора Серафимовска од Институт за социолошки и политичко-правни истражувања и проф. д-р Гордан Калајџиев од Правен факултет „Јустинијан Први“.

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.