Почитувани,

Ве известуваме дека е отворен повикот за доставување на трудови во третиот број на меѓународното списание „EUWEB Legal Essays. Global & International Perspectives” n.3/2022, чијашто публикација е планирана за јануари 2023.

Се покануваат сите заинтересирани автори да достават до наслов/тема за планираниот ракопис на емаил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. , најдоцна до 31 ОКТОМВРИ 2022.

Целиот ракопис треба да биде доставен најдоцна до 30 НОЕМВРИ 2022, којшто ќе подлежи на процес на двојна рецензија.

Повеќе информации може да се добијат од официјалниот вебсајт www.euweb.org.

Со почит,


We are glad to announce the opening of the call for submission of n.3/2022 of “EUWEB Legal Essays. Global & International Perspectives” (publication scheduled for January 2023).

Interested parties are invited to report by email (Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.) the title/topic of the contribution by 31 OCTOBER 2022.

The complete article must be sent by 30 NOVEMBER 2022 to allow the double-blind peer reviewing

More information can be found on our official website www.euweb.org.


Siamo lieti di annunciare l'apertura della call for submission del n.3/2022 dell' “EUWEB Legal Essays. Global & International Perspectives” (pubblicazione prevista per gennaio 2023).

Gli interessati sono invitati a segnalare via e-mail (Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.), entro il 31 OTTOBRE 2022, il titolo/tema del contributo.

L'articolo completo andrà inviato entro il 30 NOVEMBRE 2022 per consentire il doppio referaggio anonimo.

Ulteriori informazioni sono reperibili sul nostro sito web ufficiale www.euweb.org.

 

 

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Христина Груеска

Тел: +389 32 550 480

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.