Студентите на Правен факултет кои ќе учествуваат на овогодишниот натпревар во симулирано судење на предмети од казнено-правната област, на 28 февруари 2024 г. беа во посета на дигиталната судница во КПУ „Идризово“. 

Повеќе...

Почитувани,
Повикот за доставување на трудови за 17. број на студентското списание „Student's Social Science Journal“ е отворен.
Детали за Повикот имате подолу.

Деталите и информациите за авторите можете да ги најдете на линкот - https://js.ugd.edu.mk/index.php/sssj/about/submissions#authorGuidelines

Повеќе...

In the period from 16 to 23 January 2024 associate professor Marija Ampovska from the Faculty of Law, Goce Declev University, Stip, realized staff mobility for teaching supported by the KA 131 within the Erasmus plus program, with the Faculty of Law, University of Vienna as a host institution.

Повеќе...

Амбасадорот на Кралството Холандија, Дирк Јан Коп, ќе реализира посета на Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип, при што ќе одржи предавање за политиката на проширување на ЕУ, предизвиците и можностите за Северна Македонија на патот кон членство во Унијата.

Повеќе...

Ве известуваме дека е објавен тринаесетиот број на Годишниот зборник на Правниот факултет (2023). Во ова издание  учествуваат вкупно тринаесет автори со вкупно девет научно-истражувачки трудови од областа на политички систем, римско право, европското право, кривично право, човекови права, уставно право, социјално право и трговско право. Зборникот има меѓународен уредувачки одбор.

Следниот повик за Годишен зборник бр. 14 ќе биде објавен во текот на месец март 2024 г. 

Пријатно читање! 

ГОДИШЕН ЗБОРНИК 2023 (.pdf)
YEARBOOK 2023 (.pdf)
ISSN 1857-8713

Повеќе...

Во периодот од 16 до 23 јануари 2024 година вонреден професор д-р Марија Амповска оствари мобилност за предавања поддржана од Erasmus plus програмата, клучна акција 1, каде што институција домаќин беше Правниот факултет при Универзитетот во Виена.

Повеќе...

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Христина Груеска

Тел: +389 32 550 480

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.