На 26.03.2021 со почеток во 9.00 часот, доцент д-р Елена Максимова од Правниот факултет, УГД – Штип ќе учествува на меѓународна конференција на тема European Judges and migration, организирана од страна на Универзитетот во Лион „Жан Мулен 3“, под раководство на проф. Кјара Нери (Kiara Neri) и Жули Фереро (Julie Ferrero), во рамките на Жане Моне проектот за вмрежување за миграција и азил (МАПС), во кој учествува Правениот факултет – УГД како партнер институција. 

Повеќе...

Професорката Ана Петриг (Anna Petrig), Раководител на Катедрата за меѓународно и јавно право при Универзитетот во Базел и судија во Меѓународниот трибунал за правото на морето во Хамбург, заедно со Патрик Океефе (Patrick O'Keeffe), од AMC Solutions, и  со  Ања Блај (Anja Blaj), Претседател на Blockchain Тинк тенк организацијата во Словенија.

Повеќе...

Со особено задоволство ви ја презентираме новата електронска публикација насловена Европска унија: право и политки, во издание на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, а изработена во рамките на Центарот за анализа на право и политики при Правниот факултет.

Повеќе...

Проф. Олга Кошевалиска од Правниот факултет, УГД – Штип во петок (19.03.2021) со почеток во 15.00 часот, во рамките на Модулот Жан Моне за соработка помеѓу ЕУ и Западен Балкан во делот на правда и внатрешни работи, ќе предава на тема „Влијанието на КОВИД – 29 врз македонската политика за миграција и азил“.

Повеќе...

На 3 март 2021 со почеток во 14.30 часот на платформата “Microsoft Teams” ќе се одржи инаугурална конференција за второто издание на Жан Моне модулот „ЕУ - Западен Балкан, соработка во областа на правдата и внатрешните работи“  (EU-Western Balkans Cooperation on Justice and Home Affairs - EUWEB).

Повеќе...

Humarcy_NET is a network within the project HUMARCYSPACE (https://www.giurisprudenza.unicampania.it/ricerca/progetti-di-ricerca), which aims to investigate the evolving role of non-state-actors in relation to human security in the maritime and cyber space.

Повеќе...

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.