Комисијата за хартии од вредност заради афирмација на улогата на пазарот на капитал, како и поттикнување на истражувањата и развојот на научната мисла особено кај младите истражувачи, објавува Конкурс за доделување на Годишна награда за најдобар труд на млади истражувачи во областа на пазарот на капитал за 2023 г.

Повеќе...

На ден 4.3.2024 година (понеделник) со почеток во 13.00 часот, ќе се одржи јавна одбрана на магистерскиот труд со наслов „Анализа на работењето на јавното обвинителство на Република Северна Македонија во текот на 2020 и 2021 година“ на кандидатот Љубомир Илиевски – студент на втор циклус на Правен факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ во Штип.

Јавната одбрана ќе се одржи во свечената сала на Правен факултет.

Повеќе...

 

На ден 13.2.2024 година (вторник) со почеток во 13 часот ќе се одржи јавна одбрана на магистерскиот труд со наслов „Жена – затвореник во пенолошкиот систем на Република Северна Македонија“ на кандидатот Бојана Конева – студент на втор циклус на Правен факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ во Штип.

Повеќе...

На ден 28.12.2023 година (четврток) со почеток во 10.00 часот, ќе се одржи јавна одбрана на магистерскиот труд со наслов „Одговорноста на изведувачот, проектантот и надзорот кај договорот за градењ “ на кандидатот Ташка Николова – студент на втор циклус на Правен факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ во Штип.

Јавната одбрана ќе се одржи во свечената сала на Правен факултет.

Повеќе...

На ден 19.12.2023 година (вторник) со почеток во 11.00 часот, ќе се одржи јавна одбрана на магистерскиот труд со наслов „Граѓанското учество во креирањето на политиките на локално ниво преку моделот на Мој општинар“ на кандидатот Вишна Ристовска Петров – студент на втор циклус на Правен факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ во Штип.

Јавната одбрана ќе се одржи во свечената сала на Правен факултет.

Повеќе...

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Христина Груеска

Тел: +389 32 550 480

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.