Правната клиника на Правен факултет при УГД - Штип организира online настан „Законот за бесплатна правна помош во функција до еднаков пристап до правда за сите“.

Повеќе...

Почитувани средношколци, матуранти,

на 3 април во 12 часот, од удобноста на вашиот дом, приклучете ни се на on-line промоцијата на Правниот факултет преку платформата на Microsoft Teams.

Повеќе...

Проф. Олга Кошевалиска од Правниот факултет, УГД – Штип во петок (19.03.2021) со почеток во 15.00 часот, во рамките на Модулот Жан Моне за соработка помеѓу ЕУ и Западен Балкан во делот на правда и внатрешни работи, ќе предава на тема „Влијанието на КОВИД – 29 врз македонската политика за миграција и азил“.

Повеќе...

Проф. Ана Никодиновска Крстевска од Правниот факултет, УГД – Штип во четврток (08.04.2021) со почеток во 15.00 часот, во рамките на Модулот Жан Моне за соработка помеѓу ЕУ и Западен Балкан во делот на правда и внатрешни работи, ќе предава на тема „Договорите за реадмисија помеѓу Европската унија и земјите од Западен Балкан “.

Повеќе...

На 26.03.2021 со почеток во 9.00 часот, доцент д-р Елена Максимова од Правниот факултет, УГД – Штип ќе учествува на меѓународна конференција на тема European Judges and migration, организирана од страна на Универзитетот во Лион „Жан Мулен 3“, под раководство на проф. Кјара Нери (Kiara Neri) и Жули Фереро (Julie Ferrero), во рамките на Жане Моне проектот за вмрежување за миграција и азил (МАПС), во кој учествува Правениот факултет – УГД како партнер институција. 

Повеќе...

Професорката Ана Петриг (Anna Petrig), Раководител на Катедрата за меѓународно и јавно право при Универзитетот во Базел и судија во Меѓународниот трибунал за правото на морето во Хамбург, заедно со Патрик Океефе (Patrick O'Keeffe), од AMC Solutions, и  со  Ања Блај (Anja Blaj), Претседател на Blockchain Тинк тенк организацијата во Словенија.

Повеќе...

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.