На 27 Мај, 2020 год. се одржа првиот интеракативен витуелен семинар под наслов ,,Неутрални држави”. На настанот учество зедоа проф. Дејан Маролов и Асс.м-р. Наташа Донева како и сегашни и поранешни студенти на правниот факултет.

Повеќе...

Соработката на двајца професори од правните факултети на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Универзитетот „Св. Кирил и Методиj“ – Скопје резултираше со книга – универзитетско учебно помагало „Разводот на брак во европските земји“. Книгата е резултат на истражувања кои ги правеле проф. д-р Дејан Мицковиќ од УКИМ и доц. д-р Милица Шутова од УГД.

Повеќе...

Правниот факултет при Универзитет „Гоце Делев“ – Штип, предводен од доц. д-р Ана Никодиновска-Крстевска, е партнер во проектот Жан Моне за вмрежување насловен  „Нови европски граници“ (New European Borderlands Jean Monnet Migrant Crisis Network“ – BordEUr“ (2019 – 2022), предводен од Централноевропскиот универзитет во Будимпешта, во координација на проф. Андрас Салаи (Andras Szalai).
Проектот е од областа на надворешната политика на Европската Унија.

Повеќе...

Европското движење на Република Македонија, по повод одбележување на Денот на Европа - 9 мај, организира три настани поврзани со Европската унија, и тоа квиз, дебата и избор на најдобра фотографија.

Повеќе...

Правниот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ објавува повик за трудови во списанието Student's Social Science Journal. Повикот се однесува на сите студенти од додипломски, мастер или докторски студии. Списанието објавува теми од областа на правото, политичките науки и општествените науки.

Повеќе...

Правниот факултет при Универзитет „Гоце Делев“ – Штип стана партнер во проектот Жан Моне за вмрежување насловен „Западен Балкан – соработка за прекугранична безбедност (управување со миграција и азил)“ (Western Balkans Cooperation on cross – border security (Migration and asylum management)“ (2019 – 2022), предводен од Универзитетот во Салерно (Италија), во координација на проф. Тереза Русо (Teresa Russo).

Повеќе...

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.