Почитувани студенти,

И оваа година ќе се организира Мастерклас по антикорупциско право од страна на Мисијата на ОБСЕ и четирите универзитети - УГД, УКЛО, УКИМ и ШТУЛ.

Мастеркласот ќе се состои од вкупно 4 предавања (2 во летен и 2 во зимски семестар) од реномирани светски предавачи во соработка со домашни експерти. 

Студентите кои ќе учествуваат во мастерклас предавањата ќе се здобијат со сертификат на крај од предавањата и со право да учествуваат во натпреварот за најдобар есеј во врска со теми од корупција и да освојат награда. 

Повикот е отворен и за прв и за втор циклус студии.

Првите предавања се на 16 април во Битола, вторите ќе бидат во мај, третите во октомври и четвртите во ноември.

Со цел овогодишните предавања да се „по мерка“ на студентите - пополнете го прашалникот во прилог за да можат организаторите да ги земат предвид вашите укажувања. 

За присуството на четирите предавања се можни две опции - онлајн и со физичко присуство. Доколку студентите сакаат да присуствуваат со физичко присуство на предавањето на друг универзитет за тоа е предвидено покривање на патни трошоци.

Ве молиме, пополнете го прашалникот најдоцна 5 април 2024 г. 

Прашалник - Google Forms

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Христина Груеска

Тел: +389 32 550 480

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.