Почитуван бруцоши,

Ве покануваме на Прв академски час на Правниот факултет, на кој ќе имате можност да се запознаете со просторните капацитети на факултетот, наставниот кадар, студиските програми, електронските алатки за учење и сл.

Понеделник 3 октомври, по Бруцошката забава во 13:30 часот, Судница на Правен факултет.

Повеќе...

Шест студенти ќе имаат можжност д абидат дел од Правната клиника при Правниот факултет на УГД. За потребите на проектот „Мобилна Правна Клиника“, поддржан од Министерството за правда објавен е Јавен повик за ангажирање на шест студенти. Ќе бидат формирани три тима за обезбедување на правна помош.

Повеќе...

Почитувани,  

Од утре, 25 август, започнуваат уписите на Правен факултет и на Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип 

Повеќе...

На 22 септември 2022, со почеток во 13.30 часот на Централноевропскиот универзитет во Виена, ќе се одржи промоција на книга и завршна конференција на Жан Моне проектот „Нови Европски Граници“ – БордЕУр (New European Borderlands project: BordEUr).

Повеќе...

Правниот факултет при УГД по 9. пат ја одржа Меѓународната научна конференција „Општествените промени во глобалниот свет.“

Повеќе...

Правниот факултет, Универзитет „Гоце Делчев“– Штип, објавува повик за доставување на трудови за дванаесетиот број на Годишен зборник на факултетот. За таа цел ве покануваме и ве охрабруваме да придонесете со Ваш ракопис во овогодинешниот број на Зборникот.  

Повеќе...

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Христина Груеска

Тел: +389 32 550 480

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.