Правниот факултет и Ликовната академија го одбележаа 9 мај - Денот на Европа. Со неколку работилници на различни теми, истражувања и изложби студентите и професорите говореа на различни теми.

Повеќе...

Правниот факултет во соработка со Ликовната академија при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип ќе го одбележат Денот на Европа 2019, со заеднички активности кои ќе се одржат на 7 мај, со почеток во 11 часот, во свечената сала на Правен факултет. 

Повеќе...

Во преполната сала на Мултимедијалниот центар на УГД десет говорници зборуваа на различни теми. Првото место жирито одлучи да ѝ го додели на Марија Коцева, студентка на Правниот факултет, која зборуваше за непотизмот во Македонија.

Повеќе...

Студентите од Правен факултет викендов, 3-5 мај, учествуваа на вториот „Pre Moot Court“ натпревар за познавање на постапката пред Европскиот суд за човекови права, организиран од Правниот факултет во Ниш.

Повеќе...

Во свечената сала на Правниот факултет денес беше промовирана книгата „Реторика – историски и современи аспекти“.

Повеќе...

Правниот факултет при УГД преку својата неодамна формирана мрежа со средните училишта во Македонија организираше симпозиум на тема „Мрежата за демократија и владеење на право преку образование“. 

Повеќе...

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.