Почитувани студенти,

Ве покануваме да ги следите онлајн курсевите на проектот МАПС, коишто нудат различни предавања на теми поврзани со миграциско и бегалско право, кои се изработени од 9 универзитети од Европа!

Повеќе...

На 31 март и 1 април 2022 г., на Универзитетот во Салерно (Италија), се одржа вториот блок на конференциски предавања во рамките на третото издание на Жан Моне модулот за соработка помеѓу Европската унија и земјите од Западен Балкан во делот на правда и внатрешни работи (EUWEB), во раководство на професорката Тереза Русо (Teresa Russo), во кој учествува Правниот факултет како партнер институција.

Повеќе...

На 19 април, студентите  имаа можност да следат предавање од еминентниот професор од САД, Prof. James A. Lofton. Предавањето се реализирашехибридно и беше на тема: Environmental Enforcement/Environmental Crimes

Повеќе...

On the 19th and 20th of May 2022, starting at 14.30 p.m. (CET) the University of Naples ‘Orientale’ will host the final conference of the MAPS project, ‘Migration and Asylum Policies Systems: The Way Forward’.

Повеќе...

На 19 април, од 11 ч. студентите ќе имаат можност да следат хибридно предавање од еминентен професор од САД, Prof. James A. Lofton, на тема: Environmental Enforcement/Environmental Crimes (how environmental cases are prosecuted in the U.S.).

Повеќе...

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Христина Груеска

Тел: +389 32 550 480

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.