Во рамките на Жан Моне Проектот „ЕУ еЗдравствено право и Северна Македонија: Од тековна пракса до имплементација“( EUEHL), професорките  д-р Кристина Мишева, д-р Марија Амповска и д-р Билјана Тодорова од Правниот факултет- Универзитет “ Гоце Делчев“ -Штип остварија научно-истражувачки престој во Центарот за Медицинско право при Правниот факултет -Карлов Универзитет во Прага, Република Чешка.

Повеќе...

Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип, објавува повик за објавување трудови во 14-от број на  „Student’s Social Science Journal“ списание наменето за студенти запишани на дипломски, магистерски и докторски студии. Списанието е од областа на правото, политичките науки и социологијата и прифаќа стручни и научни трудови.

Повеќе...

Професори од Правен факултет на УГД учествуваа на завршната конференција од меѓународниот проект „Жан Моне“ – мрежи што се одржа на Универзитетот во Неапол „Ориентале“.

Повеќе...

На 14 јуни 2022 година и 15 јуни 2022 г. во Тирана (Албанија), ќе се одржат три настани во рамките на Жан Моне модулот за соработка помеѓу Европската унија и земјите од Западен Балкан во делот на правда и внатрешни работи (EUWEB), предводен од Универзитетот во Салерно под раководство на професорката Тереза Русо (Teresa Russo), во кој учестува како партнер институција Правниот факултет при УГД – Штип, предводен од професорката Ана Никодиновска Крстевска.

Повеќе...

Правен факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип организираше семинар на тема „Концептот на одржлив развој низ правото и политиките: застапеност, предизвици и перспективи“.

Повеќе...

На 2 јуни 2022, со почеток во 9.00 часот, на Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, ќе се одржи семинар на тема Концептот на одржлив развој низ правото и политиките: застапеност, предизвици и перспективи.

Повеќе...

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Христина Груеска

Тел: +389 32 550 480

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.