Нашите студенти од тимот „A fortiori", предводени од доц. д-р Елена Максимова и м-р Елена Трајковска, викендов учествуваа на Moot Court натпревар „Бранко Маринковиќ“ за познавање на постапката пред ЕСЧП и Европската конвенција за човекови права во Ниш, Р Србија, и го освоија третото место во конкуренција од осум тимови од правни факултети во регионот.

Повеќе...

Правен факултет денес пред заинтересираните средношколци и останати млади луѓе го одржа првиот Саем за право. Саемот претставуваше практично претставување на можностите кои ги има Правен факултет и запознавање на средношколците со средината во која ќе поминуваат голем дел од своето време како идни студенти.

Повеќе...

На 28 април 2022 на Правниот факултет се одржа десетата Ораторска вечер на УГД.

Повеќе...

На Правниот факултет на УГД денес беше промовирана платформата Хајде која е можност за млади новинари. Платформата е креирана од неколку држави од регионот и им нуди можност на младите студенти по новинарство да се изразат, пишуваат или да креираат други содржини.

Повеќе...

Со големо задоволство го објавуваме повикот за учество и за достава на трудови за 9-та Меѓународна научна конференција „Општествени промени во глобалниот свет“, што ќе се одржи во Штип на 1 и 2 септември 2022 година.

Повеќе...

Правниот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ и Клубот на оратори „Ростра ветера“ ја организираат десеттата по ред Ораторска вечер.

Повеќе...

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Христина Груеска

Тел: +389 32 550 480

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.