Проф. Олга Кошевалиска од Правниот факултет, УГД – Штип во петок (19.03.2021) со почеток во 15.00 часот, во рамките на Модулот Жан Моне за соработка помеѓу ЕУ и Западен Балкан во делот на правда и внатрешни работи, ќе предава на тема „Влијанието на КОВИД – 29 врз македонската политика за миграција и азил“.

Повеќе...

На 3 март 2021 со почеток во 14.30 часот на платформата “Microsoft Teams” ќе се одржи инаугурална конференција за второто издание на Жан Моне модулот „ЕУ - Западен Балкан, соработка во областа на правдата и внатрешните работи“  (EU-Western Balkans Cooperation on Justice and Home Affairs - EUWEB).

Повеќе...

Humarcy_NET is a network within the project HUMARCYSPACE (https://www.giurisprudenza.unicampania.it/ricerca/progetti-di-ricerca), which aims to investigate the evolving role of non-state-actors in relation to human security in the maritime and cyber space.

Повеќе...

Професорката Ана Петриг (Anna Petrig), Раководител на Катедрата за меѓународно и јавно право при Универзитетот во Базел и судија во Меѓународниот трибунал за правото на морето во Хамбург, заедно со Патрик Океефе (Patrick O'Keeffe), од AMC Solutions, и  со  Ања Блај (Anja Blaj), Претседател на Blockchain Тинк тенк организацијата во Словенија.

Повеќе...

Со особено задоволство ви ја презентираме новата електронска публикација насловена Европска унија: право и политки, во издание на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, а изработена во рамките на Центарот за анализа на право и политики при Правниот факултет.

Повеќе...

Initiated by Professor Anna Petrig, Chair of International Law and Public Law at the University of Basel, and Patrick O'Keeffe, AMC Solutions, the Digital Ocean Cluster is a platform that connects leading experts from academia with the private sector, government entities and international organizations to discuss current trends and experiences related to the increased digitalization of the world's oceans.

Повеќе...

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.