Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип годинава ќе го издаде деветтото издание на научното списание „Balkan Social Science Review“.

За таа цел веќе е објавен Повикот за трудови, во кој се поместени условите, но и важните рокови, термини за доставување на трудовите. Краен рок за поднесување ракописи е 1 ноември, за прифаќање рецензии на кореспондентите 1 декември, а за поднесување на финална верзија на трудот 15 декември 2017 г. Ова научно списание има за цел да придонесе за истражување на политички науки, меѓународни односи, човекови права, право, социологија, антропологија, јавна администрација, економија и медиуми во врска со Балканот. BSSR ги поздравува статиите за истражување и преглед на сите аспекти на општествените науки кои се гледаат во балканскиот контекст.

Повеќе информации можат да се најдат во Повикот за трудови.

Call for papers (.pdf)

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.