Тркалезна маса на тема ‘A Bordering Power Europe? Exploring tensions between rights and fear’, ќе се одржи на 10.12.2020 г., со почеток од 11.00 до 13.00 часот.

На тркалезната маса ќе учествуваат Микела Чекорули (Michela Ceccorulli) од Универзитетот на Болоња; Ана Никодиновска Крстевска од Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип; Овен Паркер (Owen Parker) од Универзитетот Шефилд; Александра Продромиду (Alexandra Prodromidou) од Универзитетот Шефилд - Сити Колеџ; Андраш Шалаи (András Szalai) од Централноевропскиот Универзитет и Стефано Бјанкини (Stefano Bianchini) од Универзитетот во Болоња кој ќе претседава со настанот. Тркалезната маса се организира во рамките на Жан Моне проектот за вмрежување ‘Нови европски граници – БОРДЕУР’ предводен од Централноевропскиот универзитет во кој како партнер институција учествува и Правен факултет, Универзитет Гоце Делчев.

Тркалезната маса ќе се одржи на англиски јазик.

Тркалезната маса е отворена за јавноста, така што заинтересирани студенти или слушатели може да се приклучат на следниот link, или пак да се приклучат на линкот што е содржан во флаерот на настанот со кликање на “join”.

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.