На 24.11.2020, се одржа информативната кампања за Жан Моне Проектот под наслов „ ЕУ е- здравствено право и Северна Македонија: Од практика до имплементација ( EUEHL).

Настанот го отвори проректорот за настава и студенти проф. Мишко Џидров.  На настанот земаа учество професори при Универзитетот „Гоце Делчев“- Штип (Вон. проф. Д-р Кристина Мишева од Правниот факултет, Вон. проф. Д-р Марија Амповска од Правниот факултет, Вон. проф. Трајче Стојанов од Факултетот за образовни науки, Доцент д-р Андреј Петров од Факултетот за медицински науки) кои се членови на проектниот тим, како и гости професори од Правниот факултет во Загреб, Р Хрватска ( проф. Ирис Голднер Ланг) и Правниот факултет, Карлов Универзитет, Р. Чешка  ( проф. Петр Шуштек, Проф. Јосеф Салач и д-р Мартин Шолц).   На настанот земаа учество околу 200 учесници ( студенти од прв и втор циклус на студии, колеги и лица од пракса).


Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.