Правната клиника на Правен факултет при УГД - Штип организира online настан „Законот за бесплатна правна помош во функција до еднаков пристап до правда за сите“.

Свое излагање на настанот ќе имаат Ѓорѓи Анднов - претседател на Основен суд - Штип, Благица Киров од невладината организација ЕХО, Александра Роглева и Наташа Донева - координатори на Правната клиника во рамки на факултетот. Настанот ќе се одржи на 14.04.2021 (среда) со почеток во 15.00 часот. На настанот студентите ќе имаат можност да се запознаат одблиску со законската уреденост и практичното остварување на бесплатната правна помош во државата.

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.