Правниот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип организира вебинар на тема „Системски мониторинкг на кривични постапки во Република Северна Македонија во 2020 година“.

Настанот ќе се одржи на 29.04.2021 година (четврток) во 14.00 часот. Предавачи ќе бидат Ивана Петковска и Дарко Арамовкси од Коалиција на здруженија на граѓани „Сите за правично судење. На настанот ќе учествува и извршната директорка на Коалицијата, Натали Петровска. Вебинарот ќе биде поделен на неколку сесии со посебен окус на прашањата за независност и непристрасност на судиите, тек на доказната постапка, испитување на загрозен сведок, мерки за обезбедување присуствто на лица и предмети во постапката и казнена политика во Република Северна Македонија. Настанот е отворен за сите заинтересирани.

Вебинарот може да се проследи на следниот линк:

Microsoft Teams

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.