На 14.05.2021 г. (петок) со почеток во 12.30 часот на Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, ќе одржи предавање Н.Е. Андреа Силвестри, Амбасадор на Република Италија во Република Северна Македонија.

Предавањето ќе биде на тема „Хероите од стриповите – Геополитички пристап“. Во рамките на предавањето Амбасадорот ќе говори за улогата на хероите од стриповите низ призмата на геполитиката и меѓународните односи во историјата но и денес.

Ги покануваме студентите и сите заинтересирани лица да земат учество на овој настан.

Линкот за приклучување на настанот може да го најдете тука или пак истиот е содржан во флаерот за настанот.

Microsoft Teams

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.