(28.10.2021) Се одржа промотовниот настан во рамките на Жан Моне Проектот "ЕУ е-здравствено право и Северна Македонија: од тековна пракса до имплементација". Настанот се реализираше хибридно во просториите на Правниот факултет и преку MS Teams, a го отвори проректорот за настава проф.Мишко Џидров.

На настанот се промовираа проектната идеја, целите,активностите и досешните истражувања од членовите на проектниот тим:  проф. Кристина Мишева и проф.Марија Амовска од Правниот факултет, проф. Андреј Петров од факултет за Медицински науки и м-р Ристе Тимовски. Воедно беа доделени сертификати на учесниците на курсот: ЕУ е- здравствено право, ИКТ и Биоетика за академската 2020-2021 година.

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.