По повод шестото издание на Глобален филмски фестивал за миграции  (https://www.iom.int/global-migration-film-festival) на 9 декември од 12 часот на Правниот факултет ќе се одржи филмска проекција на тема миграции.

Програмата е подржана од страна на Меѓународната организација за миграции на Обединетите нации, ИОМ Скопје.

Филмот е во време траење од 110 минути, со што по завршувањето на проекцијата се предвидува околу 30 минути време за дискусија. Модератори на филмската проекцијата се лица вработени во ИОМ Скопје кои имаат долгогодишно искуство во областа на миграциите.Програмата е подржана од страна на Меѓународната организација за миграции на Обединетите нации, ИОМ Скопје.

Во прилог корисни линкови:

Опис на фестивалот:  https://www.iom.int/global-migration-film-festival

Опис на филмот: https://www.imdb.com/title/tt5927420/

Кратко видео од филмот:  https://www.youtube.com/watch?v=-QFdDK8dtXc

Ве очекуваме!

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.