Фондацијата Конрад Аденауер во соработка со Центарот за европски студии Вилфред Мартенс од Брисел, Институтот за општествени истражувања – МК91 од Скопје и Правниот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип го организираат хибридниот настан “Катедра Аденауер 2021: Оценување на поглавјата 23 и 24 - Напредок без почеток на преговорите со ЕУ?”.

17 декември, 11 часот, Правен факултет.

Линк за регистрација: https://teams.microsoft.com/registration/lHrnRHLwj06CGvwtwCzGXQ,wj_NsABFo0Sn-4dhpVMWew,VOnSWbG3-ESZW-ZBF6ZNIA,vAEOf8c-EEKIdi499wJhdA,y5updmtCC0uRwP1UiDKgQw,otjLe52zxE65jctLXMm_UA?mode=read&tenantId=44e77a94-f072-4e8f-821a-fc2dc02cc65d 

Линк за следење онлине: https://teams.microsoft.com/dl/launcher/launcher.html?url=%2F_%23%2Fl%2Fmeetup-join%2F19%3Ameeting_ZDQ3NTVlYTctZDU0Yy00OGI5LWI4YzQtOGZmNzQ4ZGVkZTgw%40thread.v2%2F0%3Fcontext%3D%257b%2522Tid%2522%253a%252244e77a94-f072-4e8f-821a-fc2dc02cc65d%2522%252c%2522Oid%2522%253a%252236c1b31b-4d45-4afa-8841-3c5ccc0083a3%2522%257d%26anon%3Dtrue&type=meetup-join&deeplinkId=5bf0e998-4ab0-4c9a-a355-0c94ccba15cb&directDl=true&msLaunch=true&enableMobilePage=true&suppressPrompt=true

Предавачи:

  • Даниел Браун - Официјален претставник на фондацијата Конрад-Аденауер
  • Панос Тасиопулос - Раководител за надворешна соработка и настани во Центарот за европски студии Вилфред Мартенс (обраќање во живо преку видео врска)
  • Олга Кошевалиска - Декан на Правниот факултет, Универзитет „Гоце Делчев“ –Штип
  • Васко Наумовски - Претседател на Институтот за општествени истражувања – МК91 / Професор на Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје
  • Ана Никодиновска Крстевска - Вонреден професор по Право на ЕУ на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип
  • Андреј Лепавцов - Поранешен Амбасадор во ЕУ
  • Александар Спасеновски - Професор на Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје
  • Борис Јосифовски - Генерален секретар во Кабинетот на поранешниот претседател Н.Е. Ѓорѓе Иванов (2009-2019)
  • Коста Богданов - Адвокатско друштво Богданов и Богданов
  • Јован Андоновски - Вонреден професор по право на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип

Повелете, ве очекуваме!

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.