Во рамките на Жан Моне Проектот „ЕУ еЗдравствено право и Северна Македонија: Од тековна пракса до имплементација“( EUEHL), професорките  д-р Кристина Мишева, д-р Марија Амповска и д-р Билјана Тодорова од Правниот факултет- Универзитет “ Гоце Делчев“ -Штип остварија научно-истражувачки престој во Центарот за Медицинско право при Правниот факултет -Карлов Универзитет во Прага, Република Чешка.

За повеќе: https://euehl.ugd.edu.mk/index.php/en/activities/study-visit

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.