Почитувани,  

Од утре, 25 август, започнуваат уписите на Правен факултет и на Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип 

Рокови за пријавување и запишување:  

 

Согласно Конкурсот за упис на студенти во прв циклус, академска 2022/2023, Правниот факултет нуди три студиски програми со следниве расположливи капацитети и детали:  

Студентите имаат можност да студираат во Штип на студиските програми  

 • Правни студии (четиригодишни студии),  
 • Медиумски студии и односи со јавноста (тригодишни студии) или  
 • International law and International Relations (тригодишни студии) 

или на дисперзираните студии во Струмица на студиската програма Правни студии 

Потребни документи за пријавување: 

 1. Пријава за упис која се генерира од апликацијата за упис
 2. Свидетелства од 4-те години средно образование + диплома (државна матура, меѓународна матура, без матура)

*Свидетелствата и дипломата стекнати во странство треба да бидат нострифицирани. 

 1. Извод од матичната книга на родените  
 1. Доказ за државјанство на РМ (уверение или решение, не постар од 6 месеци).
 2. Лицата со посебни права да ги достават дополнителните документи според конкурсот (IV- 8)
 3. Во случај на уплата преку институции за ПП (банки, пошти), овие уплатници се приложуваат заедно со останатите документи:

Кандидатите можат да ги достават докуметите во оригинален формат секој работен ден од 9 – 13 часот на некоја од наведените локации: 

 • Штип – Книжара на Факултет за образовни науки 
 • Струмица – Наставен центар на УГД, студентски прашања 
 • Скопје - Наставен центар на УГД, студентски прашања 
 • Кавадарци - Наставен центар на УГД, студентски прашања 
 • Гевгелија - Наставен центар на УГД, студентски прашања 

За повеќе детали пристапете на линкот: https://www.ugd.edu.mk/index.php/studenti/zapisi-se-na-ugd/628-upisi-2022-23 

За дополнителни прашања и проблеми при упис, обратете се на e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или на тел: 072-221-840 и 075-400-197 

Ве очекуваме! 

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.