Почитувани колеги,

На 04.11. 2022 со почеток во 10.00 часот преку платформата MS Teams ќе се одржи четвртото предавање од циклусот на предавања по одржлив развој во правото и политиките.

Говорници ќе бидат професорки и докторантка од Универзитетот во Мишколц, Унгарија, и тоа професорките Хилда Тот (Hilda Tóth), Бернадет Шекерез (Bernadett Szekeres) и докторантката Софија Раѕи (Ráczi), кои ќе говорат за „Прашања за одржлив развој поврзани со работа од дома и онлајн платформи“ (Sustainability issues related to home office and platform work). Предавањето ќе биде на англиски јазик.

Предавањето може да го следите на следниот линк :

Click here to join the meeting

Meeting ID: 340 468 156 959
Passcode: JekMSt

Циклусот на предавања за одржлив развој во правото и политиките, се состои од серија на предавања за одржлив развој низ призмата на правно-политичките дисциплини, коишто се блиски и ги надополнуваат тематските целини од различните предмети на редовните студии на Правниот факултет. Предавањата се насочени кон продлабочување на теми поврзани со екологијата, трговското право, кривичното право, трудовото право, грaѓанското право, правото на Европска унија, половата еднаковст, одржливи политички системи и слично.

Флаер (.pdf)

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.