На 02.12.2022 (петок) со почеток во 10.00 часот во Судницата на Правниот факултет, УГД - Штип, ќе се одржи деветтото предавање од циклусот на предавања по одржлив развој во правото и политиките.

ДЕВЕТТО ПРЕДАВАЊЕ: 02.12.2022 (ПЕТОК) почеток 10.00, ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ

Говорници ќе бидат професорката Олга Кошевалиска и професорката Милица Шутова од Правниот факултет, УГД - Штип кои ќе говорат за: 

Олга Кошевалиска – Кривични аспекти на заштита на животната средина и

Милица Шутова – Унапредување на правата на децата на здрава животна средина

 

Предавањето ќе се организира на хибриден начин. За оние кои нема да можат да присуствуваат со физичко присуство, предавањето може да го следите на следниот линк :

Click here to join the meeting  

Meeting ID: 349 332 933 037
Passcode: kaj3i5  

Флаер (.pdf)

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Христина Груеска

Тел: +389 32 550 480

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.