На 23.12.2022 (петок) со почеток во 11.00 часот преку MS Teams платформата ќе се одржи последното предавање од циклусот предавања по одржлив развој коишто ги организира Правниот факултет, во рамките на проектот „Концептот на одржлив развој низ призмата на правото и политиките“. 

Говорник на предавњето ќе биде Елена Трајковска, магистер по европско право на Правен факултет, УГД – Штип, која ќе говори на тема Обезбедување на здрав живот преку профилирање на македонското здравство како посакуван исход низ призмата на eвропската унија.  

Циклусот на предавања за одржлив развој во правото и политиките, се состои од серија на предавања за одржлив развој низ призмата на правно-политичките дисциплини, коишто се блиски и ги надополнуваат тематските целини од различните предмети на редовните студии на Правниот факултет. Предавањата се насочени кон продлабочување на теми поврзани со екологијата, трговското право, кривичното право, трудовото право, грaѓанското право, правото на Европска унија, половата еднаковст, одржливи политички системи и слично.

На следниот линк може да го следите предавањето:

 Click here to join the meeting  

Meeting ID: 327 586 250 507

Passcode: zVe36k  

Флаер (.pdf)


Ве очекуваме! 

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Христина Груеска

Тел: +389 32 550 480

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.