Студентско ЕХО е списание на студентите по новинарство и односи со јавноста на Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип. Неодамна тие го објавија своето 22 издание.

Во него може да се прочита за актуелни теми како што се: дезинформациите, лажните вести и како да се заштитиме од нив, како да го преживеете факултетот доколку сте интровертна личност, за јавниот превоз на студените, за студентските искуства на студенти во САД и многу други теми.

Првиот број на овој весник излезе 2011 година и оттогаш излегува редовно четири пати во текот на една студиска година и бесплатно се дистрибуира до сите студенти. Универзитетското студентско собрание го помага издавањето на весникот. Од неодамна излегува само електронски и најновиот број може да се најде на следниот линк.

https://coj.ugd.edu.mk/images/studentsko_eho/pdf/eho_br22.pdf

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Христина Груеска

Тел: +389 32 550 480

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.