Денес Министерот за правда, проф.д-р Никола Тупанчески беше во посета на Универзитетот „Гоце Делчев“ и Правниот факултет во Штип.  

Министерот оствари средба со Деканот на Правниот Факултет - проф. д-р Олга Кошевалиска, дел од професорите како и студентите. Целта на посетата беше запознавање на министерот со условите за студирање, предизвиците на правните студии, можностите за практична работа на студентите, но и на дипломираните правници како и работата на Правната Клиника. Министерот ги запозна студентите со тековните реформи во законодавството кои што набрзо да бидат донесени, особено за нацртот на новиот Кривичен законик кој се очекува да биде донесен оваа година, како и за моменталните проблеми и предизвици во функционирањето на судовите.

Министерот оствари средба и со Ректорот, проф. д-р Дејан Мираковски на која што дискутираше исто така за релевантните законски измени особено во делот за новиот концепт на еколошка казнена правда како и за безрезервната поддршка на Министерството на Правната Клинка на Правниот Факултет.
 

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Христина Груеска

Тел: +389 32 550 480

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.