Денес, преку платформата на Microsoft Teams, за бруцошите, Деканот на Правниот факултет го одржа првиот академски час.

Студентите се запознаа непосредно со алатките кои им го олеснуваат студирањето, како е-библиотека, е-учење, е-индекс и сл.

Се запознаа со платформата преку која ќе го започнат своето студирање и можностите кои ги нуди, како и со наставните и воннаставните активности кои ги нуди факултетот за нив.

Иако годината ја започнуваат во невообичаени услови ги охрабруваме да гледаат кон тоа како на предизвик кој ќе ги направи поборбени и повешти во иднина.

Уште еднаш, им посакуваме успешен старт на учебната година и лесно совладување на наставниот материјал. Им препорачуваме вклучување и во сите воннаставни активности кои, семестаров, ги пренасочуваме преку интернет, но не ги откажуваме.

Наставниот кадар ви стои на располагање кон креирањето на вашата успешна академска приказна.

Среќен почеток!


Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.