На 15 октомври 2020 г., со почеток во 9.00 часот на платформата Микрософт тимс ќе се одржи презентација за Erasmus days.

Презентацијата е организирана во рамките на Жан Моне проектот за вмрежување „Западен Балкан – соработка за прекугранична безбедност (управување со миграција и азил), предводен од Унвиерзитетот во Салерно (Италија), во којшто Правниот факултет при УГД, учествува како партнер институција.

На презентацијата ќе бидат презентирани искуствата од минатогодишните високоспецијализирани курсеви коишто се одржаа онлајн на теми поврзани со Европската унија и соработката со земјите од Западен Балкан во областа на правдата и внатрешните работи. Воедно ќе се говори и за програмата на претстојните курсеви коишто ќе се одржат во текот на 2021 г. Курсевите се наменети за студенти од прв, втор и трет циклус на студии, како и за разни чинители или стејкхолдери (правни лица, судии, адвокати, полициски службеници, административни службеници и слично), коишто се засегнати. Предавањата воглавно се одржуваат на италијански, но и на англиски јазик.

Презентацијата ќе се одржи на италијански јазик. 

На презентацијата на 15 октомври, ќе земе учество проф. д-р Ана Никодиновска Крстевска како координатор на активностите за Правен факултет, УГД.

Arancione Chiaro Torta Matrimonio Brochure A Tre Ante

Тука може да го преземете линкот за приклучување кон презентацијата: ЛИНК>>>>>.

 

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.