Автори/Уредници:

Ана Никодиновска Крстевска и Јана Јакимовска

Издавач:

Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип,

Центар за анализа на право и политики,

Правен факултет и Ликовна академија

Година: 2019

ISBN 978-608-244-695-0

Краток приказ:

Електронската публикација Миграција и човекови права е втора публикација на студентски трудови и плакати од студентите од Правниот факултет и студентите од Ликовната академија при УГД – Штип. 

Публикацијата е посветена на тема Миграција и човекови права и претставува плод од соработката помеѓу Правниот факултет и Ликовната академија. Преку еден интердисциплинарен пристап, публикацијата содржи трудови од студенти од Правниот факултет на тема Миграција и човекови права, кои се резултат од активностите на студентите во текот на нивното студирање под ментроство на проф. Ана Никодиновска-Крстевска. Освен нив, во публикацијата се илустрирани и плакати од студенти од Ликовната академија, под менторство на проф. Јана Јакимовска, кои исто така се производ од нивната ликовна творечка дејност.

Публикацијата е во издание на Центарот за анализа на права и политики при Правниот факултет - УГД, Штип, а воедно претставува дел од активностите поврзани со проектот Жан Моне за вмрежување „МАПС“ - Системи на политики за миграција и азил.

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Невенка Ронкова

Тел: +389 32 550 081

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.