Правниот факултет е високо-образовна институција кој преку современи образовни процеси ги подготвува студентите од областа на правото, политиката и дипломатијата, јавната администрација и новинарство и односи со јавноста.

Факултетот има за цел во својата работа постојано да ги следи светските трендови на високо образование од областа на правото, политиката, новинарството и односи со јавноста. Сите програми се концепирани според ЕКТС и овозможуваат стекнување на врни компетенции, а и учество на студентите во практичната и научната работа.

Студентите од новинарство и односи со јавноста можат практично да се соочуваат со предизвиците преку актуелните медиуми со кои располага универзитетот, како што се Универзитетскто радио, Универзитетскта ИП телевизија, Универзитетски весник, веб странциите на Универзитетот и студентскиот весник.

Правниот факултет во состав на Универзитетот „Гоце Делчев“, како единствен Правен факултет што е лоциран во источниот дел на земјава. Програмата на правниот факултет се реализира низ предавања, вежби, хоспитации и практична работа. Предавањата и аудиториските вежби се изведуваат „ex catedra“ со пишување на табла или со користење на графоскоп или други технички помагала (лцд проектор, компјутер) и други наставни средства.

Декан
Вон.проф. д-р Олга Кошевaлиска
E-mail: olga.gurkova@ugd,edu.mk
Телефон: 032 550 451
Телефон: 032 550 457

Продекан
Доц. д-р Елена Максимова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Телефон: 032 550 472

Секретар
Љубица Медарска Апостолова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Телефон:032 550 585

Технички секретар
Маргарeта Алчинова
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Телефон: 032 550 474

 

Технички секретар

Маргарета Алчинова
Тел: +389 32 550 450
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр.10-А
Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Љубица Медарска Апостолова
Тел: +389 32 550 585
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип - Христина Груеска

Тел: +389 32 550 480

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Скопје - Цветанка Матракоска

Тел: +389 32 550 129

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.